Dries roelvink

zanger - entertainer - acteur - auteur

Direct boeken

laatste nieuws

Voor meer nieuws...

Discografie & video's

JaarTitelNoteringVideo
2016De zomer is er weer vandoor--
2016Door jou is het weer zomer--
2015Plaatje van een vrouw4
2015Ik lees in je ogen--
2012Oehhh!!! Roept heel Oranje35
2011Hé wat doe jij/De tour de France8
2011Ik leef vandaag42
2011Laat mij niet los17
2010Alleen door jou1
2009Geen crisis waar Dries is22
2008Ik wil jou14
2007Ik kom eraan (Route du Soleil)4
2004Als de zon schijnt--
2004Leven lukt me niet met jou--

Biografie

Dries werd op nieuwjaarsdag 1959 in ’t hartje van de Jordaan geboren, als zoon van een voetbaltrainer (de Amsterdamse club Herenmarkt) en een zangeres. Moeder, Alie Roelvink maakte in die tijd veel platen met o.a. Willy Alberti en Johnny Jordaan. Dries jr. volgde zijn vader in zijn voetsporen, en voetbalde 10 jaar in de jeugdelftallen van DWS. Op zijn achttiende jaar tekende Dries bij FC Amsterdam een drie jarig profcontract. Tijdens zijn voetbal carriere zong Dries al graag na de wedstrijden, in het spelershome, en op feesten en partijen. Hij besloot toen mee te doen aan een talentenjacht op het Rembrandtplein, in de bekende ‘Shorts of Londen’ en kwam als winnaar uit de bus.

Vanaf die dag ruilde hij zijn voetbalschoenen in voor een microfoon. Kort daarna tekende hij zijn eerste platencontract bij Phonogram, zijn eerste hit ‘Maria Magdalena’ stond weken lang hoog in de hitparade. Bij insiders maakte Dries veel indruk met zijn ‘Onemanshows’, in respectievelijk de Kleine Komedie, het Amsterdamse Concertgebouw, het Koninklijk Theater Carré en Theater De Meervaart.

In 2004 maakte Dries een onuitwisbare indruk, in de ANWB commercial in zijn overbekende “gele” zwembroek. In 2010 verscheen Dries zijn levenswerk, het boek “Toverballen” en het was Albert Verlinden welke Dries het eerste exemplaar van deze biografie overhandigde.

De afgelopen jaren is Dries uitgegroeid tot een TV personality, zo verscheen hij o.a. in Let’s Dance, Sterren dansen op het ijs, Sterren boksen, Jensen, Jouw vrouw mijn vrouw, Ranking the Stars, Vijftig tinten grijs, Tour du Jour, Live for you, RTL late night, Chantal blijft slapen en DWDD maar daarnaast speelde hij ook de hoofdrol de speelfilm: “I love Dries” van producent Tom Six. Tien CD albums, twee DVD’s en vierendertig single’s heeft hij tot nu toe uitgebracht, waarvan twee Engelstalige: 'Two different worlds' 1996 en 'The songs a like to sing' in 2014. En als klap op de vuurpijl scoorde hij in 2010 zijn eerste nummer èèn hit met de titel “Alleen door jou”. Op 24 februari gaf Dries een jubileumconcert in schouwburg van Amstelveen. Van dit concert 30 jaar Dries zal binnenkort een DVD worden uitgebracht. De real life soap De Roelvinkjes die RTL in 2015 op de buis bracht werd zeer goed bekeken.

Mede door zijn ruime stembereik, (ruim 2 octaaf) en zijn brede repertoire, is een optreden van Dries Roelvink een overweldigende gebeurtenis. Dries is een graag geziene gast op feestjes, partijen en evenementen in het gehele land. Zijn optredens staan garant voor kwaliteit, gezelligheid en een optimale sfeer, of het nu gaat om de Amsterdamse inhakers of Engelse love songs. Dries zorgt voor de juiste sfeer op het juiste moment, maar ook bij een gezellige bruiloft, bedrijfsfeest of in een bruin café, kortom Dries staat voor een geslaagde avond !!!

agenda

DatumEvenementPlaats
27-03-2016La BrochetteAmsterdam
25-03-2016Concert IrvinAlphen aan de Rijn
18-03-2016Bel AmiBussum
04-03-2016Hollandse avondMaaspoort Venlo

Slideshow